Beste bewoners van Bergentheim e.o.,

Het is al een aantal keren voorgekomen dat sommige automobilisten denken dat zo ook gebruik mogen maken van fiets-/voetpaden.

Regelmatig wordt er gemeld dat er een auto over het fietspad langs het spoor rijdt en over het fietspad tussen De Jongstraat en Nieuwe Slotweg.

Dit levert natuurlijk levensgevaarlijke situaties op omdat dit ook nog eens met een behoorlijk snelheid gebeurd.

Enkele weken terug nog is er bijna iemand die haar hond uitliet aangereden. Ze was behoorlijk geschrokken en daardoor vergeten om het kenteken te noteren.

Als volwassenen zijn we misschien wel in staat om een kenteken te noteren en door te geven aan de politie, maar van kinderen kunnen we dat niet verwachten.

Je moet er toch niet aan denken wat er kan gebeuren….!

In het verleden hebben er paaltjes gestaan in het midden van de fietspaden. Deze zijn om een onbekende reden weggehaald door de gemeente. Waarschijnlijk kunnen ze dan doorrijden als er met glad weer gestrooid moet worden. Maar dat mag toch geen reden zijn?

Natuurlijk hebben automobilisten daar niets te zoeken, maar ja… we hebben in onze maatschappij nu eenmaal te maken mat aso’s.

We hebben als Plaatselijk Belang de gemeente gevraagd om de paaltjes weer terug te plaatsen, maar tot op heden hebben we daar nog geen reactie op gekregen.

Laten we in ieder geval als bewoners van Bergentheim proberen om deze onverantwoordelijke individuen aan te spreken of hun kenteken noteren en doorgeven aan de politie.

Vriendelijke groet,
namens de besturen van Plaatselijk Belang Bergentheim, Plaatselijke Belang Oud-Bergentheim en Plaatselijke Belang Gouden Ploeg

<< Terug naar overzicht

Deze website is gerealiseerd door GDL Media