B&W OP BEZOEK IN BERGENTHEIM

Op 5 december was het niet alleen Sinterklaas die een bezoek bracht aan Bergentheim. Ook B&W was op uitnodiging van het Plaatselijk Belang naar ons dorp getogen. Om 9 uur startte deze tour bij de Muldershoek. We werden hartelijk ontvangen en nadat de verdwaalde Sinterklaas op het rechte pad was gezet, kregen we een duidelijke uiteenzetting over het reilen en zeilen in deze instelling. Niet alleen ligt het prachtig aan het Kanaal, maar het bevind zich ook op loopafstand van kerken, winkels en het Bremouwersbos. De bewoners zijn allemaal uit Bergentheim en omgeving afkomstig, zodat ze min of meer in hun eigen “buurt” zijn gebleven. Ook het vaste personeel en de vrijwilligers zijn vaak plaatsgenoten die de bewoners al/nog kennen uit vroegere jaren en dat zorgt voor een extra band. Dat de Muldershoek echt bij Banthum hoort blijkt wel uit het gemak waarmee men aan het royale aantal van 35 vrijwilligers wist te komen. Per afdeling worden boodschappen en koken zoveel mogelijk samen met de bewoners gedaan. Het leek ons toe dat wanneer thuis wonen onmogelijk wordt, de Muldershoek een warm alternatief is.

Werbezoek/DSCN2162klein.jpg Werbezoek/CIMG1053klein.jpg

B&W werden tijdens hun Bergentheimse tour verrast door zwarte Piet die hen ieder een speculaaspop aanbood.

Werbezoek/DSCN2176klein.jpg

Daarna werd het opgeknapte Bremouwersbos bezichtigd. Dankzij de inzet van Veltink Stratenmakersbedrijf en een bijdrage van de gemeente werden de paden verhard, waardoor het bos nu ook toegankelijk is voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of een rollator. De schooljeugd heeft 3500, door de gemeente geschonken, bloembollen gepoot en ook de kikkerpoel is weer zichtbaar. Er werden nog enkel kleine aanpassingen beloofd. Het vernieuwde bos zal op 19 dec. geopend worden. Hier hoort u dus zeker meer over?

Werbezoek/DSCN2172klein.jpg

Punt 3 op de bezoekagenda was het Carinovagebouw. Plaatselijk Belang ziet hierin de ideale plek voor het Buurthuis.  De voorstellen zijn duidelijk uitgewerkt, alle ingrediënten voor een geslaagd project zijn aanwezig. Behalve de juiste locatie. En ja…daarom is het erg noodzakelijk dat de Gemeente niet alleen ZIET dat dit een unieke kans is, maar ook wil meewerken aan het opheffen van de barrières  die Bergentheim nu nog scheiden van een eigen Buurthuis. Deze tour was een uitgelezen kans om B&W alle mogelijkheden te laten zien en van de noodzaak en levensvatbaarheid van dit project te overtuigen.

Werbezoek/DSCN2182klein.jpg

Het eindpunt van B&W’s Banthum tour lag bij Schoonmaakorganisatie Benjamins. Na ontvangst vertelde Herman Benjamins hoe het van een eenmanszaak uitgroeide tot dit bedrijf met 80 medewerkers, aan de Fliersdijk. Het werd duidelijk dat hij en zijn personeel kans zien ieder soort vlek of vuil op te lossen. Of het nu gaat om schoonmaken van kantoren en scholen of verwijderen van graffiti en kauwgom. Ook de particulier kan er aankloppen om advies of het juiste (eco) schoonmaakmiddel. Na bezichtiging van het bedrijf en een hapje en een drankje kon B&W vol Bergentheimse informatie en indrukken weer naar huis.

Werbezoek/CIMG1071klein.jpg Werbezoek/CIMG1074klein.jpg

<< Terug naar overzicht

Deze website is gerealiseerd door GDL Media