‘Buurtkamer van en voor Bergentheim’

 

Inwoners van verschillende dorpen binnen de gemeente Hardenberg (Hardenberg, Slagharen, de Krim, Dedemsvaart, Balkbrug) hebben het initiatief genomen een ‘Buurtkamer’ te realiseren voor hun dorp. De Buurtkamer is daar een plek waar ouderen, die graag meer contact willen, elkaar in een gemoedelijke sfeer kunnen ontmoeten.  Een gratis inloop in een gastvrije ”huiskamer” met tijd voor een praatje, waar men (tegen een geringe vergoeding) een kopje koffie, thee of frisdrank kan gebruiken, de krant kan lezen maar ook samen met anderen een activiteit kan ondernemen. Een plek waar niets hoeft en van alles kan en waar bewoners elkaar beter leren kennen en waar vrijwilligers helpen om gezamenlijke activiteiten te ondernemen. Voor ieder maar zeker voor ouderen is het belangrijk om te blijven deelnemen aan het dagelijks leven en anderen te ontmoeten in de eigen buurt met aandacht en zorg voor elkaar.

De ervaringen met de buurtkamers binnen de gemeente Hardenberg zijn dusdanig positief dat het naar onze mening navolging verdient in Bergentheim.

 

Tijdens een informatiebijeenkomst op 13 maart aanstaande (14.00 uur) in de Casper Diemerschool willen we de interesse voor een dergelijke voorziening in Bergentheim peilen en dorpsgenoten ertoe inspireren het ‘heft in handen te nemen’ bij de organisatie ervan.

Professionele organisaties als de Stuw, de Saxenburg Groep en de Baalderborg Groep willen zich inzetten om de Buurtkamer Bergentheim van de grond te krijgen en zullen waar nodig ondersteuning bieden.

Iets dergelijks kan alleen van de grond komen met de vrijwillige inzet van dorpsgenoten.

Ieder die hiertoe een bijdrage wil leveren of hierin geïnteresseerd is wordt van harte uitgenodigd voor de bijeenkomst op woensdag 13 maart aanstaande om 14.00 uur in de Casper Diemerschool, G. K. van Hogendorpstraat 52,  Bergentheim.

 

We dagen iedere Bergentheimer uit om mee te denken en te helpen bij de realisatie van een ‘Buurtkamer van en voor Bergentheim’.

 

Namens de initiatiefgroep;

Gerda Bruggeman, Saxenburgh Groep

Freddy van Faassen, de Stuw

Evert Hertsenberg, Baalderborg Groep

<< Terug naar overzicht

Deze website is gerealiseerd door GDL Media