Ontheffing Paasvuur dit jaar uitsluitend voor maatschappelijke organisaties.

De gemeente Hardenberg verleent de komende paasdagen per kern/buurtschap maximaal één ontheffing van het stookverbod om een paasvuur te houden. De ontheffingen worden alleen verleend aan een maatschappelijke organisatie zoals een plaatselijk belang of een buurtvereniging.
Particulieren kunnen dus vanaf dit jaar geen ontheffing voor een paasvuur aanvragen. Het college van B&W heeft dit besloten omdat een groot aantal vuren tegelijkertijd tot capaciteitsproblemen bij de brandweer kan leiden.
Het college wil met deze maatregel onnodige veiligheidsrisico’s voorkomen en de brandweerzorg voor andere calamiteiten garanderen.

Aanvragen ontheffing
Het is in de gemeente Hardenberg verboden om zonder ontheffing een paasvuur te houden. Maatschappelijke organisaties die een paasvuur willen organiseren, kunnen een ontheffing aanvragen bij de Publieksdienst.
Het aanvraagformulier is op te vragen via het digitale contactformulier, of door te bellen naar 14 0523.


Het aanvraagformulier moet voor 27 maart 2015 bij de Publieksdienst worden ingeleverd. Maatschappelijke organisaties die een ontheffing krijgen van de gemeente, moeten bij het houden van het paasvuur aan voorwaarden voldoen.

Hopende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groeten,

Gemeente Hardenberg
Rob Richterink
Medewerker grondzaken en ontwikkeling
 RD Grondzaken en ontwikkeling
Tel. 0523-289188

Rob.Richterink@ommen-hardenberg.nl

<< Terug naar overzicht

Deze website is gerealiseerd door GDL Media