OPENING VAN ROIJENSBOS

Een vernieuwd bos krijgt de naam die er bij hoort.

Het bos is prachtig opgeknapt. Er is gesnoeid, verhard, bollen geplant en banken geplaatst. De vrijwilligers en bewoners van de Muldershoek kunnen nu lekker samen de boslucht opsnuiven, ZONDER dat het een aanslag op de armspieren betekent.

Het is nu wat het hoort te zijn: een prachtig bos. Een bos van en voor ons allemaal. Alleen de naam …die klopt niet.

Dus hoog tijd om er ook de juiste naam bij te plaatsen. En dan de hele zaak feestelijk openen. Plaatselijk Belang en Gewoon Gezond Bergentheim slaan de handen ineen en er staat een mooi programma klaar voor 19 dec. Alleen: het enige wat niet te regelen valt, gooit geen roet IN het water, maar gooit gewoon met bakken water. Het resultaat is wel een gezellige morgen bij de Haere met veel speelse beweging onder leiding van de fysiotherapeuten, maar geen bosopening.

pagina_afbeeldingen/RIMG0123kl.jpg  pagina_afbeeldingen/RIMG0134kl.jpg  pagina_afbeeldingen/RIMG0152kl.jpg

Maar als Plaatselijk Belang en de Gewoon Gezonde Bergentheimers ergens hun tanden in zetten komt van uitstel geen afstel. 24 april is het dan echt zover. En het loopt op rolletjes. Plaatselijk Belang heeft  het bordje met de juiste naam geplaatst en in CU Gemeenteraadslid Aly Willems en Muldershoekbewoonster mevr. Kelder-Willems twee ras onthullers gevonden. De opkomst is geweldig en gevarieerd: schoolklassen van de Koningsberger- en de Casper Diemerschool, bewoners van de Muldershoek, en nog een flink aantal dorpelingen, kijken belangstellend toe hoe HUN bos geopend wordt MET de juiste naam. Gezondheids en beweegcentrum de Haere heeft een mooi programma in elkaar gezet, dat voor iedereen wat biedt. Eerst een  wandeling door het bos. Lekker makkelijk over de verharde paden, een kijkje bij de kikkerpoel en de herten. Daarna leeft de schooljeugd zich, met een verbluffende energie, uit in speurtocht en quiz. Waarschijnlijk hebben de juffen er de rest van de dag geen kinderen meer aan gehad. De anderen kunnen kiezen uit een wandeling van 2 of 5 km. Twee accordeonisten zorgen voor de muzikale omlijsting en worden de boswandelaars voorzien van koffie, thee en fris. En aan het eind van deze actieve morgen worden er, dankzij Plussupermarkt, ook nog heerlijke appels uitgedeeld. De 5 km lopers zoeken het verder op en wandelen via de Haarweg naar Mini camping het Schöttinck, waar Janneke Herbers er voor zorgt dat ook zij hun vochtgehalte op peil kunnen houden met koffie, thee of/en water. Natuurlijk ligt er, ook op hen, bij terugkomst, een appel te wachten. Een morgen die duidelijk een aanval doet op de slechte gezondheidsscore van ons dorp. Het begin is er. Nu maar Gewoon Gezond verder gaan. 

 

<< Terug naar overzicht

Deze website is gerealiseerd door GDL Media