Uitreiking Buurtlabel Veilig Verkeer

Vrijdag 15 november mochten we als 3 PB's uit Bergentheim samen het Buurtlabel Veilig Verkeer in ontvangst nemen. Er was een bijeenkomst in de sporthal geregeld met speeches van wethouder Janssen, Veilig Verkeer Nederland en Veilig Verkeer Hardenberg.

Als PB's hebben we dit label verdiend omdat we het afgelopen jaar een aantal acties hebben gehouden m.b.t. de verkeersveiligheid in en om Bergentheim. Met het voornemen dit de komende jaren te blijven doen, dit is overigens ook voorwaarde voor het ontvangen van het Buurtlabel.

De acties die we gehouden hebben: Er hebben matrixborden langs het kanaal gestaan voor een stukje bewustwording van de snelheid. Ook hebben we de actie Duim gehouden in samenwerking met de politie en de plaatselijke basisscholen. Bij deze actie werd er ter hoogte van de sporthal een snelheidsmeting gedaan, reed de automobilist goed, dan ontving hij een duim, was zijn snelheid te hoog, dan kreeg hij een rode kaart die gemaakt werden door de leerlingen van de scholen met daarop een persoonlijke boodschap. En tot slot hebben we een verlichtingsactie gehouden. Er is op verschillende plekken gecontroleerd op verlichting van fietsers en er zijn led-lampjes uitgedeeld.

Al met al een aantal geslaagde acties die we de komende jaren opnieuw op deze, of aangepaste manier, zullen uitvoeren.

home/IMG_6514.JPG home/IMG_6515.JPG home/IMG_6521.JPG
home/IMG_6524.JPG home/IMG_65311.jpg home/IMG_6536.JPG

<< Terug naar overzicht

Deze website is gerealiseerd door GDL Media