Beste dorpsgenoten,

Het oud en nieuw is weer achter de rug. Voor velen een feest waar naar is uitgekeken.

Gezellig met familie samen, lekker eten met elkaar en samen vuurwerk afsteken of carbid schieten. Maar voor je het weet is alles weer achter de rug. We zijn het nieuwe jaar 2016 begonnen en we wensen elkaar alle goeds toe.

Maar na de jaarwisseling worden we ook weer geconfronteerd met de gevolgen van oud en nieuw. De meldingen van vernielingen en bandstichting stromen weer binnen. Een ‘traditie’ die ieder jaar helaas terug komt, en steeds extremere vormen aanneemt.

Ook in Bergentheim blijven we hiervan niet bespaart. Helaas zijn er weer personen die een spoor van vernieling achterlaten, met name in de nacht van donderdag op vrijdag.

Langs het fietspad Nieuwe Slotweg – De Jongstraat ligt een lantaarnpaal omver, vuilcontainers zijn in de brand gestoken en op het trap-/speelveld aan de Kuyperstraat zijn vernielingen aangebracht en ligt een berg aan rotzooi, met name glas.

 

(klik op de afbeelding voor een vergroting) 

vernieling1.jpg vernieling2.jpg vernieling5.jpg vernieling3.jpg

De buurt rondom dit speelveld is het meer dan zat! De overlast hier is niet van nu maar speelt al een veel langere tijd. Zelfs een paar weken geleden zijn hier nog vernielingen door vuurwerk geweest. De buurtbewoners probeerden hier nog enig toezicht te houden, maar door het asociale gedrag is dit niet meer te doen. Ook de politie is ingelicht, zij komen langs op het moment dat er weer overlast wordt gemeld. Maar helaas, de ‘vogels’ zijn gevlogen als de politie arriveert.

Er zijn enkele namen bekend en doorgegeven maar de politie wil ze op heterdaad betrappen. Binnenkort zal er wel contact worden opgenomen met de ouders.

‘Er moeten maatregelen worden genomen, en het hok met overkapping moet worden verwijdert!’ aldus de buurtbewoners. ‘Desnoods doen wij het zelf!’

Het is toch te gek voor woorden, dat wat we van de gemeente krijgen als speel voorziening, dit op zo’n manier weer moet verdwijnen. Dit kan voor de toekomst verstrekkende gevolgen hebben als de gemeente hierin niet meer wil investeren.

Het is de plicht van iedere ouder om hierover met hun zoon/dochter in gesprek te gaan.
En zeker niet denken van: ‘dat doet onze zoon/dochter niet.’
Misschien zijn ze zelf niet schuldig maar weten ze wie hier wèl voor verantwoordelijk is. Laten ze dit dan doorgeven (anoniem!) zodat we eens met daders in gesprek kunnen gaan.

Het mag duidelijk zijn dat dit zo niet door kan gaan, en laten we er vooral met elkaar op toezien dat dit niet weer gebeurd.

Tenslotte willen wij iedereen een gezond en gelukkig 2016 toewensen.

Vriendelijke groet,
bestuur Plaatselijk Belang Bergentheim

<< Terug naar overzicht

Deze website is gerealiseerd door GDL Media